Oppitunti 2.0 - Tulevaisuuspuheet ja jälkipuintikahvila

Teemaseminaari

‹ Takaisin

Lisää omaan ohjelmaan

Aika: Torstai klo 15:30 - 16:45, Esityssali 23

Puheenjohtaja: Jouni Kangasniemi

Esiintyjät:

  • Essi Ryymin, HAMK
  • Jaana Kullaslahti, HAMK
  • Sanna Ruhalahti, HAMK
  • Anne-Maria Korhonen, HAMK
  • Helena Aarnio, HAMK

Avainsanat: ubiikki oppimisympäristö, digitaalinen kulttuuri, oppimisen tulevaisuus, osaamisen tunnistaminen, pedagogiikan muutos, tulevaisuus, älykkäät palvelut, yhteisöäly

Kohderyhmä: Opetus- ja kasvatusalan asiantuntijat, tutkijat, kehittäjät ja j

Teemaseminaarin tavoitteena on tuottaa uusia näkemyksiä opetuksen ja oppimisen tulevaisuudesta, vahvistaa osallistujien tulevaisuusorientaatiota ja työskennellä hyväntuulisessa ilmapiirissä. Seminaarin teemana ovat opetuksen ja oppimisen tulevaisuusnäkymät ja uusien tulevaisuusskenaarioiden yhteisöllinen rakentaminen. Seminaari alkaa viidellä lyhyellä hissipuheella seuraavista tulevaisuusteemoista:

1. Voidaanko tulevaisuuden koulussa hyvin?
2. Tarvitseeko tulevaisuuden digiosaajaa enää opettaa?
3. Älykkäämpi MOOC
4. Villitse Badgeteillä ja Backpackillä
5. Yksin parvessa - missä on yhteisöäly?

Puheiden jälkeen seminaariosallistuja siirtyy kiinnostavimman aiheen omaan jälkipuintikahvilaan, jossa rakennetaan kahvilan emännän ohjauksessa aiheesta yhteisöllisesti rikastettu tulevaisuusskenaario. Jälkipuintikahviloita on yhteensä viisi, jokaiselle tulevaisuuspuheen teemalle omansa. Osallistujia kannustetaan rohkeaan ja vapautuneeseen dialogiin. Keskustelua tuetaan dialogisilla rooleilla ja roolien kuvauskorteilla, joihin jokaisen kahvilan emäntä perehdyttää oman ryhmänsä.

Ryhmien tuottamat tulevaisuusskenaariot jaetaan avoimesti sosiaalisen median parastukseen ja parveistukseen. Työskentelyä sähköistävät Pedaladyt lauluesityksellään.