Opettajan rooli monimuotoisessa luokkahuoneessa - Milloin 1+1 on enemmän kuin 2?

Workshop

‹ Takaisin

Lisää omaan ohjelmaan

Aika: Keskiviikko klo 14:00 - 17:00

Kouluttajat:

  • Marko Mäkilä, itslearning AS
  • Morten Fahlvik, itslearning AS

Organisaatio: itslearning AS

Avainsanat: Monimuotoinen luokkahuone, sulautettu oppiminen, verkko-oppiminen, käänteinen oppiminen

Kohderyhmä: Luokanopettajat
Kohderyhmänä niin luokanopettajat kuin aineenopettajatkin, jotka haluavat säästää aikaa ja saavuttaa parempia oppimistuloksia

Hinta: maksuton

Esitykseen liittyvä linkki: http://www.itslearning.eu/blended-learning, http://www.itslearning.eu/whitepaper-the-blended-classroom

Sisältö:

Miten hyvä "monimuotoinen luokkahuone" toteutetaan? Miten opettajat voivat yhdistää fyysisen ja verkossa toimivan luokkahuoneen tehokkaasti ja näin rikastaa oppimiskokemuksia? 

 

Tässä työpajassa keskitytään siihen potentiaaliin joka opettajilla on käytettävissään kun suunnittelevat oppimisaktiviteetteja fyysisen ja verkossa toimivan luokkahuoneen yhdistelmään, hyödyntäen kummankin tilan parhaat puolet tehokkaasti. Näiden tilojen lisäksi olemme lisänneet kokonaisuuteen myös kolmannen tilan, eli kotona tai koulun ulkopuolella tapahtuvan oppimisen, koska se on päivä päivältä merkittävämmässä roolissa oppimisen kannalta.

 

Työpajassa esitellään useita esimerkkejä herättämään keskustelua ja ajatuksia miten opettajat voivat rikastuttaa omaa opetustaan hyödyntämällä eri tiloja ja välineitä monipuolisesti ja täten rikastuttaa oppimiskokemuksia ja parantaa oppimistuloksia.

 

Työpajan vetäjänä toimii Morten Fahlvik, joka on opetusalan tutkija Bergenistä, Norjasta. Hän työskentelee parhaillaan Markkinatutkimuspäällikkönä itslearningillä. Morten on koulutukseltaan opettaja, ja on toiminut opettajana alakoulussa, kouluttanut opettajia ja toiminut pedagogisena asiantuntijana ja projektipäällikkönä Bergen University Collegessa. Nykyisessä työssään hän tutkii opetuksellisia menetelmiä monimuotoisessa luokkahuoneessa, ja mitä trendejä on eri maissa globaalissa mittakaavassa.

Aikataulu:

14.00 – 14.10: Aloitus, esittäytyminen (Marko Mäkilä)

14.10 – 15.00: Workshop, osa 1: Opettajan rooli monimuotoisessa luokkahuoneessa (Morten Fahlvik)

15.00 – 15.10: Tauko

15.10 – 15.40: Workshop, osa 2: Opettajan rooli monimuotoisessa luokkahuoneessa (Morten Fahlvik)

15.40 – 16.00: Paraistenseudun yläkoulun kokemuksia (Sanna Laine)

16.00 – 16.15: Tauko

16.15 – 16.45: Esimerkkejä Norjasta ja Englannista (Morten Fahlvik)

16.45 – 17.00: Päivän yhteenveto (Marko Mäkilä)