MOOCit eli massiiviset avoimet verkkokurssit, mistä on kysymys?

Teemaseminaari

‹ Takaisin

Lisää omaan ohjelmaan

Aika: Perjantai klo 12:30 - 13:45, Esityssali 23-24

Puheenjohtaja: Pekka Ollikainen

Esiintyjät:

  • Antero Aunesluoma, Helsingin yliopisto
  • Vesa Linja-aho, Metropolia
  • Tarmo Toikkanen, Aalto-yliopisto
  • Teemu Leinonen, Aalto-yliopisto

Avainsanat: MOOC, Verkkokurssit, avoimet oppimateriaalit, OER

MOOCit mahdollistavat jopa satojen tuhansien opiskelijoiden samanaikaisen verkko-opiskelun ilman opetushenkilöstön työmäärän räjähdysmäistä kasvua. Kohonneiden lukukausimaksujen Yhdysvalloissa niiden nähdään tuovan korkeakoulutuksen entistä laajemman yleisön saataville, mutta toisaalta myös uhkaavan joidenkin korkeakoulujen toimintamahdollisuuksia.

Keskustelu MOOCien ympärillä käy hyvin vilkkaana ja MOOCien vaikutukset tulevat eittämättä myös Suomeen. Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos piti viime keväänä MOOCin ohjelmoinnista ja tulokset olivat loistavia. Opiskelijat saivat ilmaiseksi käyttöönsä erittäin korkeatasoisen ja autenttisen oppimisympäristön ja laitos sai MOOCin kautta motivoituneita ja käytännön taitonsa osoittaneita uusia opiskelijoita. Mutta tulevatko MOOCit lunastamaan toiveet laajasti saavutettavasta verkko-opiskelusta sekä avoimista verkko-oppimateriaaleista?

Teemaseminaarissa suomalaiset MOOC-konkarit kertovat kaiken massiivisista avoimista kursseista. Ja mitä ei vielä tiedetä, pohditaan yhdessä yleisön kanssa kalamaljassa keskustellen. Esittelemme erilaiset MOOC-toteutukset ja esimerkit ja pohdimme yhdessä osallistujien kanssa MOOC-toiminnan vaikutuksia eri opetusmuodoille. Tarkastelemme MOOCeja myös osana laajempaa avoimien oppisisältöjen kontekstia. Ovatko MOOCit edes avoimia samaan tapaan kuin avoimet oppisisällöt (OER)?

Esiintyjille esitetyt kysymykset

Kyselyt osallistujille

Kirjoita kommentti ja lähetä se painamalla enter. Voit myös tweetata kommentin käyttämällä hashtagia #itkteema225.

Vieras: vaihda nimimerkkiä

Näytä aiemmat viestit

Powered by ConEx Social