Parhaat kansainväliset teknologiakonferenssit 2020 vuosikymmenellä

Parhaat kansainväliset teknologiakonferenssit 2020 vuosikymmenellä

Lukeaika:7 minuuttia, 36 sekuntia

Koska olemme elänneet pandemian aikoja, on moni teknologiakonferenssi siirtynyt väliaikaisesti virtuaaliseen formaattiin. Tämä sopii melko hyvin teknologiakonferenssiin, koska alan ammattilaiset ja muut teknologiasta kiinnostuneet ovat varmasti tottuneet jo digitaalisiin kanssakäymisiin paljon ennen tilojen sulkeutumistakin. On arvioitu, että noin 90% tapahtumajärjestäjistä tulevat sijoittamaan kovalla otteella virtuaalisiin tapahtumiin lähivuosina – ja se ollaan nähty vuosina 2020 ja 2021.

Mainitsemme kuitenkin kaikki mielenkiintoisimmat konferenssit ja messut joita teknologian alalta on löytynyt viime aikoina, olivat ne sitten virtuaalisessa tai fyysisessä formaatissa järjestettäviä tapahtumia. Emme puhu vain suurimmista, vaan haluamme esitellä hyvän valikoiman erilaisia konferensseja jotka ovat sijoiteltu globaalisti. Kaikki listallamme olevista tapahtumista eivät ole 100% vapaita ilman kutsua tai alalla työskentelyä. Suurimmaksi osaksi kuitenkin tapahtumat ovat avoimia, joskin liput myydään usein nopeasti, ja ne saattavat olla hyvin kalliita.

Microsoft Ignite

Microsoft Ignite on vuosittainen IT-konferenssi, jossa kehittäjät ja muut ammattilaiset kokoontuvat tilaisuuteen jonka isäntänä toimii Microsoft. Tilaisuutta pidetään useassa eri kaupungissa ympäri maailmaa, joissakin paikoissa vuosittain, kuten Amsterdamissa. Usein tilaisuus kestää 3-5 vuorokautta, ja pitää ohjelma pitää sisällään useita eri puhujia. Myös näytöstila on usein paikalla, jossa erilaiset teknologiayritykset pääsevät näyttämään uusia laitteitaan, sekä myymään niitä. Sisältöä riittää hyvin runsaasti eri lähtökohtiin. Usein myös paikanpäälle tulevilla on mahdollisuus tutustua ja jutella Microsoftin omien ammattilaisten kanssa. Paikalla olevia rohkaistaan verkostoitumaan, ja Ignite pitääkin sisällään useita rennompia juhlatilaisuuksia. Microsoft Ignite tunnettiin vielä vuoteen 2014 asti nimellä TechEd. Vuosina 2020 sekä 2021 tilaisuus pidettiin digitaalisena, kun taas vielä vuotena 2019 tilaisuus pidettiin yhteensä 17 eri kaupungissa ympäri maailmaa. Voimme siis odottaa Microsoft Igniten tulevan takaisin fyysisesti heti kun vain mahdollista.

RSA Conference

Vuonna 1991 alkunsa saanut RSA Conference aloitti pienenä kryptografia konferenssina. Nykyisin n. 45 000 ihmistä kerääntyy yhteen konferenssiin vuodessa. RSA konferensseja pidetään ympäri maailmaa. Sisältö perustuu nykyisinpaljon kyberturvallisuuteen, pilvipalveluihin sekä yleiseen, turvalliseen internetin käyttöön. Vuonna 2017 jenkeissä tapahtuma piti sisällään 15 pääpuhujaa, 700 puhujaa, 500 sesonkia ja 550 näyttelyä. Avauspuheiden kohdalla jaetaan myös palkintoja, esim. humanitaarisesta palvelusta. Vuodesta 2005 etenkin puheenaiheet ja sisältö on laajentunut kryptografiasta laajemmin IT-turvallisuuteen. Tähän syynä oli kenties avainpuhe jonka esittely Bill Gates. Vaikka kryptografiasta kiinnostuneet ovat varmasti tuohtuneita tästä tänä päivänäkin, on RSA konferenssi vain jatkanut kasvuaan vuosi toisensa jälkeen laajentamalla aihepiiriään. RSA nimi tulee kryptografiateknologiasta (Julkisen avaimen salaus), jonka keksijät olivat kolme heppua nimeltään Rivest, Shamir ja Adleman.

Web Summit

Web Summit on tapahtuma, jota on useaan otteeseen perusteltu maailman tärkeimpänä teknologian tapahtumana maailmassa. Se perustettiin vuonna 2009 Dublinissa, mutta vuonna 2016 Web Summit siirtyi Lissaboniin pysyvästi. Vuonna 2018 kävijöitä oli n. 70 000 ihmistä, joka on varsin huikea luku. Aihepiirit liikkuvat internet teknologiasta riskiyrittäjyyteen ja aina tulevaisuuden trendeihin. Puhujia tapahtumassa on ollut niin ikään paljon eri aloilta, kuten: Stephen Hawking, Elon Musk ja Bono. Web Summitin partnerit ovat sekä pienempiä startup-yrityksiä, sekä myös Fortune 500-listan suurimpia yrityksiä, luoden hyvän tasapainon edustuksessa. Web Summit toimii myös muissa maissa, tosin eri nimillä, kuten RISE konferenssi Hong Kongissa. Web Summit tunnetaan jopa pahamaineisena, johtuen paljolti sen hyvin aggressiivisesta markkinoinnista, sekä sen osittain kiistanalaisesta historiasta. Kaikki kuitenkin haluavat olla Web Summitissa, ja siihen on syynsä.

Brain Bar

Vuodesta 2015 lähtien vuosittain tapahtuva, Unkarin Budapestissa järjestettävä Brain Bar on sekä teknologiakonferenssi, että myös musiikkifestivaali. Tästä syystä vuonna 2019 tämä tapahtuma houkutteli paikalle yli 15 000 osallistujaa, ja sen suoratoistolähetys keräsi yli 50 000 katsojaa. Brain Barissa yleisö saa puhua puhujien kanssa melko vapaasti, mikä on hiukan erilainen lähtökohta useisiin muihin konferensseihin. Tällä festivaalilla pidetään usein vastakkainasetteluja, joissa usein kaksi täysin eri mieltä olevaa pääsevät kiistelemään aiheesta. Brain Bar, vaikka se onkin hiukan rennompi ilmapiiriltään, ei suinkaan ole mikään vitsi. Aihepiirit liikkuvat eri tulevaisuuden skenaarioista bisnekseen, politiikkaan ja elämäntyyliin. Usein avainpuheissa saattaa esiintyä myös huippu DJ-artisteja. Suuria puhujia on ollut myös Brain Barissa: Jordan Peterson, Peter Thiel, Peter Sunde ja paljon muita. Akateemikkoja halutaan lisää Brain Bariin käymään: Vuonna 2019, 5000 opiskelijaa tai opettajaa päästettiin mukaan osallistumaan ilmaiseksi.

OMR Festival

OMR Festival, eli Online Marketing Rockstars Festival, on ehdottomasti yksi maailman suurimpia tapahtumia, mitä tulee digitaaliseen markkinointiin ja teknologiaan. Se on järjestetty vuodesta 2011 aina Hampurissa, Saksassa, ja vuonna 2019 sen pariin osallistui jopa 52 000 ihmistä. OMR konferenssi on toinen osa OMR festivaalia, joka kestää yhden päivän, ja usein järjestetään toisena päivänä festivaalia. Puhujia on ollut suuri skaala eri lähtökohdista: Metallican Lars Ulrich, Pinterestin Evan Sharp, Buzzfeedin Jonah Peretti ja Tony Hawk – koska miksei. Se on tarkoitettu pääasiallisesti yritysjohtajille sekä muille isoille kihoille, mutta myös muille markkinoinnista kiinnostuneille, tai sen parissa työskenteleville esim. korporaatio-tasolla. Sponsorilistaan kuuluu mm. Adobe, Audi ja Vodafone. OMR Expo on taas avoimempi luonteeltaan ja vuonna 2018 se toivotti tervetulleeksi yli 40 000 kävijää. Kaikki digitaalisen markkinoinnin osaamisalat ovat hyvin edustettuina OMR:llä.

Slush

Meidän oli tietysti pakko lisätä vähän suomalaista väriä tähän listaan, joten Helsingissä alunperin järjestettävä, ja sieltä juurensa saanut Slush saa tietysti maininnan. Slush on startup-tilaisuus, joka pohjautuu teknologiaan. Useita riskisijoittajia tulee vuosittain paikalle tutkimaan uusia projekteja. Slushin ohjelmakatalogiin kuuluu usein paljon hauskanpitoa sekä myös erilaisia kilpailuja. Vuonna 2019 Slush keräsi n. 25 000 vierasta, 3500 startup-yritystä sekä 2000 sijoittajaa. Slush on hyvin kansainvälinen, eikä paikalle tule pelkästään suomalaisia. Vuonna 2021, mikäli tapahtuma siis oikeasti pidetään, on tilaa varattu 8000 kävijälle Helsingin messukeskukseen. Slushin on perustanut Peter Vesterbacka, joka silloin teki töitä Roviolle Angry Birdsin parissa, sekä hänen yrityskumppani  Miki Kuusi. Ensimmäisen kerran Slush pidettiin vuonna 2008. Vuonna 2013 taas kasvu oli jo selkeästi havaittavissa: The New York Times ja Wall Street Journal jopa kirjoittivat tapahtumasta.

Viva Technology

Pariisin oma Viva Technology on myös hyvin Slushin kaltainen vuosittainen teknologiakonferenssi, joka juhlii innovaatiota ja startup-yrityksiä. Kaksi ensimmäistä päivää ovat varattuja startupeille, sijoittajille, akateemikoille sekä muille avainhenkilöille. Kolmantena päivänä ovet ovat avoinna julkiselle yleisölle. Ja yleisöähän riittää, sillä vuonna 2019 Viva Technologyn pariin hyppäsi rapeat 124 000 ihmistä yhteensä. Myös paljon julkisuuden henkilöitä oli näkyvillä: Usain Bolt, John Kerry, Jack Ma sekä Justin Trudeau. Vuonna 2016 VivaTechin perustamisvuonna, kävijöitä oli vasta 45 000 ihmistä, joten muutaman vuoden aikana luvut ovat nousseet yli puolella. Taas vuonna 2017 presidentti Emmanuel Macron piti avainpuheen, jossa hän myönsi 10 miljardin euron rahaston innovaatiolle, sekä julisti ranskalaisen teknologiapassin, joka mahdollistaa kansainvälisten ammattilaisten helpomman saapumisen maahan. VivaTech on siis selkeästi euroopan suurin startup/teknologiatapahtuma, eikä toistaiseksi mitään kasvun hidastumista ole näkyvillä.

Apple Worldwide Developers Conference

Emme voi tietenkään unohtaa Applea kun puhutaan IT-konferensseista. Tämä tapahtuma pidetään vuosittain Californiassa. Tapahtuman aihepiiri pyörii, kuten sopii arvatakin, Applen tuotteiden ja käyttöjärjestelmien uusien sovelluksien, ohjelmistojen ja laitteiden ympärillä. Osallistujat saavat halutessaan liittyä Applen insinöörien seuraan tutkimaan eri aihepiirejä. Vuosina 2020-2021 tapahtuma järjestetään virtuaalisena, mutta vuonna 2018 osallistujia oli n. 6000 kappaletta, mutta enempää lippuja ei edes myydä. Itse asiassa liput ovat sen verran kovassa huudossa, että niitä voi voittaa ainoastaan lippulottoamisen kautta. Apple järjestää kaikenlaista yhteistä tekemistä osallistujille. Esimerkiksi torstain ’Bash’ kutsuu kaikki yli 21-vuotiaat osallistujat läheiseen puistoon kuuntelemaan live-musiikkia, sekä nauttimaan ruuasta ja juomista.

Open Source Summit (LinuxCon)

Vuosittainen Open Source Summit, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä LinuxCon, on kenties suurin Linuxiin pohjautuva konferenssi. Se on saanut alkunsa Yhdysvalloista, tosin sama porukka alkoi myöhemmin laajentamaan myös Eurooppaan ja Japaniin. Open Source Summittia käytetään usein alustana vaikuttajien, ammattilaisten, kehittäjien sekä johtohahmojen tapaamiseen. Kaikki mistä puhutaan, perustuu yhteen asiaan; avoimeen lähdekoodiin. Open Source Summit voi hyvin Euroopassa. Vuonna 2019 se järjestettiin Lyonissa, ja vuonna 2018 Edinburghissa. Itse Linus Torvalds nähdään usein puhumassa näissä tilaisuuksissa.

Tech Open Air

Tech Open Air on käytännössä juuri sitä miltä se kuulostaakin: Teknologiafestivaali. Se kuitenkin käytännössä toimii samoin kuin konferenssikin: Ideana on yhdistää teknologia, musiikki, taide ja tiede – tuomalla nämä kaikki yhteen Tech Open Airissa. Kyseinen tapahtuma järjestetään vuosittain Berliinissä, ja vuonna 2017 sen pariin osallistui jopa 15000 ihmistä. Mikä tekee tästä tapahtumasta hiukan erikoisempaa, on kenties sen rahoitus: Tech Open Air on täysin joukkorahoituksen voimilla tapahtuva tilaisuus. TOA Conference on osa tätä suurempaa konsernia, jossa yli 200 puhujaa on jakanut viisauksiaan, mukaan lukien: Joe Biden, Adam D’Angelo (Quora) ja Richard Sharp (Shazam). Kuten tästäkin voi huomata, musiikki- ja taideaiheiset sovellukset ja teknologiayritykset ovat usein hyvin vahvasti esillä.

Solar Power International

Aurinkoenergia on tärkeä mainita, ja kenties sen suurin konferenssi tapahtuu vuosittain Yhdysvalloissa. Sen kävijämäärät vuosittain ovat n. 20 000 luokka, ja aihepiirit liikkuvat konferenssissa teknisestä markkinointiin ja aina politiikkaankin asti – kunhan asia koskee aurinkoenergiaa. Myös ’Start-Up Alley’ on osa tätä tapahtumaa, jossa pieni alue on varattu aurinkoenergia-alan uusia yrityksiä varten. Alan ammattilaiset kerääntyvät tänne vuosittain oppimaan, kuuntelemaan ja juttelemaan uusista alan innovaatioista.

CES

Yksi suurimpia teknologiakonferensseja on ehdottomasti CES, eli Consumer Technology Association. Tämä konferenssi on huomattavasti kuluttajaystävällisempi kuin useat muut listaamamme tapahtumat, ja juuri siksi se onkin yksi suosituimpia tapahtumia. CES päästää valmistajat, kehittäjät ja maahantuojat esittelemään tuotteitaan, usein kulutusteknologiaa. Osa konferenssiohjelmaa on myös varattu avainpuheisiin, jossa maailman suurimmat yritysjohtajat keskustelevat ajankohtaisista asioista. Lista aihepiireistä on aivan liian pitkä: 3D printterit, 5G teknologiat, Fintech, kotiviihdelaitteisto, robotiikka, sijoittaminen, ääniteknologia, virtuaalitodellisuus, markkinointi… Maailmaa muuttavia teknologioita on julkaistu ensimmäistä kertaa usein juuri CES-tapahtumissa.

TNW Conference

Amsterdamin suosikki teknologiatapahtuma, eli TNW (The Next Web) Conference on yksi Euroopan suosituimmista teknologiakonferensseista. Vuonna 2021 se tullaan järjestämään hybridinä, eli rajattu lippuja on saatavilla, ja muuten homma toimii digitaalisesti. Kaikki kansainväliset teknologian toimitusjohtajat, päättäjät ja rikkaat sijoittavat tulevat paikalle. Tapahtuma kestää kaksi päivää, jossa hauskapito ja tiedonjakaminen yhdistyvät hienolla tavalla tässä Open Air-tapahtumassa. Vuonna 2019 n. 17 500 kävijää valloitti Amsterdamin keskellä toukokuuta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %